Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Zsolnay Vendégház

hu

Zsolnay Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs ékkövévé nőtte ki magát, egy új, különleges, Európában is szinte példa nélküli kulturális és művészeti bázissá válva.

Magyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről.

 

DSC_0108A Zsolnay Negyedben találhatók a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások. Amerikából tért haza dr. Gyugyi László gyűjteménye, egy kétmilliárd forintra becsült, közel 700 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora címet viseli. A legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín Kiállítás vonultatja fel, mintegy 1200 darabot. E kettőt egészíti ki a Család- és Gyártörténeti Kiállítás. A Zsolnay Kulturális Negyedhez közeli dombon eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát.A múlt megőrzése mellett a jelen bemutatása és a kortárs művészet is nagy szerepet kap, ezt szolgálja az m21 Galéria és a népszerű E78 koncertterem, ahol könnyűzenei és színházi előadásokon szórakozhatnak az érdeklődők. A látogatók a Kézműves Boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak. A gyerekeknek is sok-sok érdekességet kínál a Negyed: szabadtéri játszóterek, a Labor – Interaktív Varázstér, a Planetárium, a Varázsóra (látványos fizikai kísérletek), a Bóbita Bábszínház és a Herkules Műhely foglalkozásai, valamint az újonnan nyílt VR Univerzum várják a fiatalokat.Pécs újjáéledt legendája egész évben várja vendégeit!

Állandó kiállítások

Kézműves boltok


A negyed északi oldalán, a Ledina-kapu bejárat mellett található Boltok utcájában kézművesek árulják különleges, minőségi termékeiket elérhető áron.

 

boltok-utcaja

 


Csoko-Láda Csokibolt


 
A Zsolnay Kulturális Negyed legédesebb pontja a Csoko-Láda Csokibolt, ahol még a vázák és a nyalókák is csokiból vannak. Szippantson bele a csokoládé illatába, engedjen az édes csábításnak, egyen pár szem bonbont Zsolnay tányérról egy kávé kíséretében. Vigyen haza emlékül vagy ajándékba Csoko-Láda csokoládékat. Innen édes élményekkel távoznak.

 

Részletek

 


Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra

 

Hagyományos cukorkák, nyalókák (kakas, pille, törökméz, selyem), valamint egyéb érdekes cukorkák helyben készítése és forgalmazása, a cukorkakészítés megtekintése kóstolással. A belépés ingyenes!

 

RészletekSigno Galéria


 
…ahol a kézjegy a védjegy…

kézműves, iparművészeti és Zsolnay ajándéktárgyak boltja

 

Részletek

Támogatók